ABVV-Jongeren haalt €1611 op voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Op 8 oktober zetten enkele enthousiaste ABVV-Jongeren, samen met ABVV regio Antwerpen, stappen in en rond Antwerpen tijdens de Refugeewalk. De afgelegde afstanden varieerden tussen de 20 en 40 km.

Dagelijks ontvluchten mensen oorlog, geweld en vervolging, geconfronteerd met mensonterende omstandigheden. Met deze wandeltocht toonden de ABVV-Jongeren hun solidariteit met vluchtelingen en slaagden erin om €1611 in te zamelen voor het bewonderenswaardige werk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. In totaal namen 2148 wandelaars deel aan deze editie en slaagden ze erin een indrukwekkende €478.231 op te halen.

🤔 Wat doet Vluchtelingenwerk Vlaanderen?

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Ze doen dit niet alleen, maar met een dertigtal leden en heel wat enthousiaste vrijwilligers. Samen verdedigen ze de rechten van mensen op de vlucht.

Vluchtelingenwerk is gespecialiseerd in veel thema's rond asiel en migratie. Door deze expertise zetten ze druk op het beleid, ondersteunen ze iedereen die werkt met vluchtelingen en vangen ze asielzoekers op. Ook helpt het hen te werken rond terugkeer als dat nodig is. En op te komen voor jonge vluchtelingen.

Meer informatie over Vluchtelingenwerk Vlaanderen hier.

👐 Wil je deze organisatie steunen?

Heb je de kans gemist om ons tijdens deze wandeling te steunen? Geen zorgen! Je kunt op elk moment bijdragen hier.