Nieuw voorzittersduo Jongerencommissie

Op 3 februari 2023 vond de installatie van de nieuwe Vlaamse Jongerencommissie plaats. Deze commissie is een belangrijk adviesorgaan binnen het Vlaams ABVV dat regelmatig samenkomt om de stem van jongeren te vertegenwoordigen en te laten horen. Tijdens de vergadering zijn niet alleen een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter verkozen, maar is ook de werking van de commissie uitvoerig toegelicht en is er uitgebreid gediscussieerd over het thema betaalbaar wonen.

De nieuwe voorzitter, Mathias Vandenheede, is een zeer ervaren jonge werknemer van 30 jaar oud en afkomstig uit Zedelgem. Mathias werkt bij VDL Bus Roeselare en is daar ook syndicaal afgevaardigde. Hij heeft uitgebreide kennis van het sociaal overleg en is zeer gemotiveerd om de stem van jongeren binnen het Vlaams ABVV te vertegenwoordigen en te versterken.

Samen met zijn ondervoorzitter, Tristan De Belser, een 22-jarige masterstudent politieke wetenschappen uit Gent, zal Mathias alles in goede banen proberen te leiden. Tristan brengt frisse ideeën en nieuwe perspectieven naar de commissie. Hij is vastbesloten om de stem en problematieken van jongeren in Vlaanderen te laten horen.

Heb je een vraag voor ons voorzittersduo? Stuur dan gerust een mailtje naar info@abvvjongeren.be.