Studenten en Delhaiziens, zelfde strijd!

De studenten- en jongerenorganisaties betuigen duidelijk hun solidariteit met de werknemers van Delhaize, die nu al bijna acht weken strijd voeren.

Studenten en werknemers van de handel, zelfde strijd, dit is niet enkel een slogan! De afgelopen dagen heeft de directie van Delhaize vaak studenten ingezet en uitgebuit om stakingspiketten te doorbreken.

De studenten- en jongerenorganisaties en de vakbonden willen duidelijk maken dat de strijd van de studenten en de werknemers van Delhaize een gemeenschappelijke strijd is, dat het om solidariteit gaat.

De studenten- en jongerenorganisaties roepen studenten op om solidair te zijn met de werknemers van Delhaize en zich bij hen aan te sluiten in de strijd voor betere arbeids- en loonvoorwaarden. Een student kan en moet ook staken!

Zij zullen trouwens de piketten versterken komende zaterdag 29 april. Zij maken ook deel uit van het actieplan van de vakbonden. 

Als we morgen een betere wereld willen, met degelijke arbeidsvoorwaarden en waarin sociale dumping tot het verleden behoort, waar iedereen waardig van zijn werk kan leven, dan is de strijd van Delhaize de strijd van iedereen. 

Bovendien werken bij Delhaize vaak hele gezinnen, verschillende generaties die samen werken en dezelfde strijd voeren. Over de generaties heen, onder studenten en Delhaiziens, samen zijn en blijven we altijd sterker! 

Delhaize: studenten en Delhaiziens, zelfde strijd! 
Samen zullen we zaterdag 29 april de piketten versterken

 

Image
logo's vakbonden